Юрій Ігнат. Джерело: Ukraine Media Center

Ігнат пояснив, що є індикатором запасів рашистських "шахедів"

Інтенсивність ударів по Україні стала індикатором запасів "шахедів" у Росії. До того ж окупанти отримують дозовані постачання безпілотників від Ірану.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Думаю, що індикатором їхніх запасів є інтенсивність завдання ударів. Якщо використовують більше дронів, то це означає, що мають більше їх у наявності. Виготовляють у себе та продовжують отримувати від Ірану. Дозовані постачання йдуть постійно, і ворог їх використовує", — розповів Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, нещодавно окупанти застосували рекордну кількість "шахедів" — 75 одиниць, які летіли в бік столиці. Ймовірно, безпілотників ворог застосовуватиме більше, а ракет — менше.

"Ми бачимо, що противник крилаті ракети майже не застосовує. Єдиний випадок відбувся у грудні, коли запустили 19 ракет повітряного базування, 14 з яких Сили оборони збили", — пояснив речник Повітряних сил.

Він додав, що в цьому спектрі "шахеди" й залишаються в розпорядженні для атак російських загарбників.

"За уламками видно, що фактично немає жодних змін. Єдине, що їх там фарбують чорним кольором, можливо, є якась незначна модернізація в плані виготовлення фюзеляжу, щоби робити їх менш помітними радіолокаційно", — сказав Ігнат.

Зокрема, за його словами, інколи ворог використовує самостійно виготовлені "гаражним" методом БпЛА, які імітують ті ж самі "шахеди".

Нагадаємо, що цієї ночі російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Жоден повітряний засіб не досягнув мети. В результаті бойової роботи збито 20 "шахедів" і одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" — не досягнула своєї цілі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 13:16