Юрій Ігнат. Джерело: командування Повітряних сил ЗСУ

Чому атака "шахедів" є типовою і куди намагалися поцілити росіяни: пояснення Повітряних сил

У ніч на неділю, 17 грудня, російські окупанти випустили по Україні 20 дронів-камікадзе саме іранської розробки. Під ударами опинилися Херсон і Старокостянтинів Хмельницької області.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За його словами, сьогоднішня нічна атака була типовою для росіян.

"Але сьогодні ми бачили серйозну роботу протиповітряної оборони у Херсонській області та Херсоні. Падіння уламків є, частину ударних БпЛА спрямували саме по Херсону, там відпрацювали", — наголосив речник Повітряних сил ЗСУ.

Крім того, він зазначив, що російські "шахеди" цієї ночі традиційно прямували у Хмельницьку область, де в Старокостянтинові розташований аеродром.

"Ми вже знаємо, місто Старокостянтинів стало символом знищення "шахедів". Сьогодні ворог теж спрямував частину ударних БпЛА саме у цьому напрямку", — додав він.

Як відомо, вночі російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Жоден повітряний засіб не досягнув мети. В результаті бойової роботи збито 20 "шахедів" і одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" — не досягнула своєї цілі.

Нагадаємо, речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сьогодні зазначила, що російський флот у Чорному й Азовському морях не такий активний, як, наприклад, минулої зими. Можливо, окупанти чекають більших морозів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 10:25