Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Рашисти вночі запустили дві ракети та 20 безпілотників: скільки з них знищили Повітряні сили

У ніч на 17 листопада 2023 року російські окупаційні війська атакували крилатою ракетою "Іскандер-К", керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 20-ма ударними безпілотниками типу Shahed. Жоден повітряний засіб не досягнув мети.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України. Там уточнили, що райони пусків ракет — Крим і окупована Херсонщина. А "шахеди" запускали з районів Приморсько-Ахтарська (Росія) та Чауда (Крим).

"До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України", — йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах підсумували, що в результаті бойової роботи збито 20 "шахедів" і одну керовану авіаційну ракету Х-59. Крилата ракета "Іскандер-К" — не досягнула своєї мети.

"Повітряні цілі знищено в межах Одеської, Херсонської, Запорізької та Хмельницької областей", — підсумували українські військові.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив у телевізійному ефірі, що російські загарбники продовжують завдавати ракетних ударів по території України різними видами озброєння. Зараз у ворога є майже одна тисяча високоточних далекобійних ракет. До того ж, за його словами, Росія продовжує їх виробляти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 07:36