Наталія Гуменюк. Джерело: Facebook

"Окупанти чекають морозів": Гуменюк розповіла, чи є зараз ракетоносії в Чорному й Азовському морях

Російський флот у Чорному й Азовському морях не такий активний, як, наприклад, минулої зими. Можливо, окупанти чекають більших морозів.

Таку версію висловила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Минулого грудня вони діяли трохи активніше в морі. Але окупанти можуть просто накопичувати цей потенціал і використовувати його навіть із тієї відстані, на яку вони зараз відтиснуті. Бо ракети типу "Калібр" із морського базування можуть стартувати на відстань 2,5 тисячі кілометрів", — зазначила вона.

За її словами, загроза залишається, оскільки ракетоносії споряджені, тож їх можуть у будь-який момент застосувати.

"Цілком імовірно, що вони очікують посилення морозів", — припустила речниця.

Вона також додала, що станом на ранок 17 грудня ракетоносіїв у Чорному й Азовському морях немає, вони вже декілька тижнів не виходили на бойове чергування.

"При цьому ворожі кораблі доволі суттєво притиснуті саме до історичної Росії, до тих берегів, тяжіють до Новоросійська. У зону, яку вони раніше патрулювали, північніше, західніше, вони не наважуються виходити", — підсумувала Гуменюк.

Як відомо, Росія використовує Чорне й Азовське моря у своїх військових цілях. Азовське море повністю під контролем загарбників. Натомість домінування Росії у Чорному морі вдалося зменшити після звільнення острова Зміїний.

Нагадаємо, що ще у вересні окупанти виводили фрегат "Адмірал Ессен" в Чорне море на чергування. Він оснащений ракетами типу "Калібр", якими рашисти найчастіше обстрілюють Україну. Зараз його активності не фіксують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 09:54