Радіолокаційна станція "Небо-М". Джерело: focus.ua

Дрони СБУ завдали успішних ударів по військових об'єктах окупантів у Криму, — ЗМІ

У вівторок, 5 грудня, зранку безпілотники Служби безпеки України завдали влучних ударів по ворожих базах в окупованому Криму. Внаслідок цього в рашистів є суттєві втрати в техніці.

Про це повідомив "РБК-Україна" з посиланням на власні джерела.

"Дрони СБУ вразили радіолокаційну систему "Небо-М" в районі Багерового, стоянку гелікоптерів, радіолокаційну систему П-18 "Терек" і систему управління зенітно-ракетних підрозділів "Байкал-1М" біля Стрілкового", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ця ранкова "бавовна" на військових об’єктах у Криму є результатом спецоперації Служби безпеки України.

"Небо-М" — це сімейство російських радіолокаційних станцій метрового діапазону хвиль. Вони викривають цілі на висоті 500 метрів на дальності 65 кілометрів, а на висоті 20 кілометрів — на дальності понад 400 кілометрів.

П-18 "Терек" — це мобільна двокоординатна радіолокаційна станція кругового огляду метрового діапазону хвиль. Її створили в СРСР іще в 1970 роки. Згодом неодноразово модернізували, зараз "Терек" використовує російська армія.

"Байкал-1" — це комплекс засобів автоматизації, призначений для централізованого управління бойовими діями угруповання зенітно-ракетних військ змішаного складу, який має у своєму складі зенітно-ракетні комплекси великої, середньої та малої дальності.

Нагадаємо, російські пропагандисти заявили, що в ніч на вівторок, 5 грудня, близько п’ятої години ранку два дрони літакового типу атакували нафтобазу "Морський нафтовий термінал" Міноборони Росії повідомило про збиття безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 16:36