Фото ілюстративне зі соцмереж

Росіяни заявили про атаку безпілотників на нафтобазу у Криму: деталі

У вівторок, 5 грудня, близько п’ятої години ранку два дрони літакового типу атакували нафтобазу "Морський нафтовий термінал". Міноборони Росії повідомило про збиття безпілотників.

Інформацію про це зранку оприлюднили росЗМІ. Вони зазначили, що перший БпЛА детонував у повітрі — на територію нафтобази впали лише уламки, інший — упав за 70 метрів від одного з резервуарів. Ніхто не постраждав.

Загалом над акваторією Азовського моря та в Криму зранку зафіксували 41 безпілотник.

Міністерство оборони Росії відреагувало на цю атаку, заявивши, що всі безпілотними знищила протиповітряна оборона.

"Сьогодні вночі припинено спробу київського режиму зробити терористичну атаку БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Чергові засоби ППО 22 українські безпілотні літальні апарати знищили та ще 13 перехопили над акваторією Азовського моря та територією Криму", — йдеться в офіційному повідомленні російського відомства.

Нагадаємо, декілька днів тому заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк заявляв, що в грудні 2023 року Збройні сили України отримають у рази більше безпілотників, ніж у листопаді. Це пов’язано з тим, що Міністерство оборони отримало додатковий ресурс для закупівель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 09:39