Фото: Юрій Ігнат. Джерело – АрміяInform

Ігнат розповів, який тип літаків боїться використовувати російська армія

Українські військові мають усі необхідні інструменти для щоденної роботи зі знищення російських літаків. При цьому Сили оборони можуть дістати ворожі об'єкти на великих відстанях.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

"Знищуються літаки й на південному, й на східному напрямках. Є в нас засоби, які працюють фактично щодня. Окупанти вже розуміють, що на тому, чи іншому напрямку їх може очікувати сюрприз. Робота ведеться майже щодня. Ви бачили амплітуду. Працюють наші системи й ворог вже не почувається настільки вільно, як це було раніше", — сказав військовий.

Юрій Ігнат також наголосив, що додаткових інструментів, які отримали наші військові, недостатньо, щоб закрити величезну лінію фронту. Проте їх достатньо, аби підстерігати ворогів там, де вони того не очікують, чи очікують й нахабніють.

Також речник Повітряних сил зауважив, що літаки знищуються на дуже великих відстанях, у зв'язку з чим важко підтвердити, чи відбулась ліквідація пілота.

"Хочеться побачити льотчиків, чи катапультуються вони, чи ні, або ж літак, який падає. Але на відстані 100 й більше кілометрів в глибину оборони противника — нереально побачити, хіба, щось витече у ворожих ресурсах", — сказав Ігнат.

Окупанти не використовують літаки А-50

Юрій Ігнат повідомив, що знищення ворожих літаків й наявність у ЗСУ далекобійних комплексів є серйозним психологічним фактором, який тисне на російських пілотів.

"До речі, сьогодні вже шостий день без А-50 в Азовському морі. Це доволі таки добрий й приємний для нас факт, що окупанти не знають, як далі використовувати ті літаки, коли вони можуть піти один за одним "за русским кораблем", — резюмував Ігнат.

Нагадаємо, за даними Генштабу, від початку повномасштабного вторгнення Російська Федерація втратила на полі бою 346 літаків та 325 гелікоптерів. В останні тижні зберігається позитивна тенденція щодо ліквідації авіації ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2024 12:44