Фото ілюстративне. Джерело: slaski.strazgraniczna.pl

Їхав воювати проти рашистів: на українсько-польському кордоні затримали 15-річного чеського школяра

У четвер, 11 січня, польські прикордонники затримали 15-річного школяра з Чехії. Він їхав воювати проти Росії, планував долучитися до українських військових.

Про це повідомила прес-служба прикордонного управління в польській Сілезії.

"Офіцери Сілезької прикордонної служби, які несуть службу на контактному пункті спільного посту Хотебузі (Чехія), отримали від чеської сторони інформацію про те, що 10 січня з дому пішов 15-річний мешканець Острави, але не з'явився у школі. Стурбовані батьки повідомили служби, надавши опис хлопчика", — йдеться у повідомленні.

Польська поліція встановила, що телефон хлопця авторизувався в польському Перемишлі. Під час подальших дій з’ясувалося, що 15-річний юнак забрав свій закордонний паспорт з дому, оскільки хотів потрапити в Україну, щоби підтримати Збройні сили України в боротьбі з Росією. Також встановили, що до цього хлопець уже перетинав польсько-український кордон.

"Завдяки швидким діям офіцерів Сілезького відділу прикордонної служби та хорошій міжнародній співпраці 15-річного чеха негайно доставили на територію Польщі. Наразі він повертається додому", — зазначили польські прикордонники.

Нагадаємо, що наприкінці грудня Чехія відмовилася взяти участь у терміновому засіданні Ради безпеки ООН через обстріл Бєлгорода. Його ініціювала Росія, яка наполягала, що до атаки причетні чеські системи озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.01.2024 14:20