Ілон Маск анонсував дату відкриття підземного транспортного тунелю під Лос-Анджелесом

22 ЖОВТНЯ 2018 14:27

Глава Space X і Tesla Ілон Маск анонсував дату відкриття дослідної ділянки нової підземної транспортної системи під Лос-Анджелесом, штат Каліфорнія. Як повідомляє Bloomberg тунель практично готовий і буде введений в експлуатацію 10 грудня.

Будівництвом тунелю займається компанія The Boring Company, заснована Маском в грудні 2016 року. За задумом підприємця, його нова транспортна система стане альтернативою метро і наземному громадському транспорту.

Будівництво тунелю почалося в січні 2017 року і проводиться за допомогою спеціальної бурової машини «Нанні». Її діаметр становить 7,9 метрів, довжина - 121,9 метрів, а вага досягає 1200 тон.

У червні 2018 року компанія завершила будівництво ділянки тунелю протяжністю 4,3 кілометра. Передбачається, що пасажири будуть пересуватися в новій транспортній системі на електробуси зі швидкістю до 240 км/год.

В майбутньому передбачається, що системою зможе скористатися і автомобільний транспорт, який буде спускатися під землю спеціальними ліфтами. Однак спочатку пріоритет буде віддаватися пішоходам і велосипедистам.

Очікується, що після завершення пільгового періоду експлуатації вартість поїздки в новій транспортній системі буде нижчою за ціну квитка на автобус.

Технології, 22.10.2018 14:27