Ілон Маск розповів, як пережити третю світову війну…

13 БЕРЕЗНЯ 2018 18:26

Виступаючи на фестивалі SXSW в Техасі, засновник SpaceX Ілон Маск заявив про важливість роботи в напрямку будівництва космічних поселень на Марсі та Місяці.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

У разі Третьої світової війни, яка не обійдеться без застосування ядерної зброї, ці станції можуть стати опорою для відродження людської цивілізації.  

Маск побоюється того, що незабаром «на Землі можуть знову настати середні віки». До цього, на думку американського підприємця, може привести третя світова війна, якщо вона, звичайно, настане.  

«Хотілося б впевненості в тому, що десь в іншому місці є досить зразків людської цивілізації, щоб відновити її і, можливо, скоротити тривалість доби середньовіччя. Саме тому, я думаю, важливо знаходитися на самозабезпеченних станціях. В ідеалі - на Марсі, тому що Марс досить далекий від Землі і більша ймовірність, що база на Марсі виживе, ніж база на Місяці», - заявив Маск, виступаючи на фестивалі SXSW в Техасі.  

На його думку, колонія на Марсі і база на Місяці «можуть допомогти знову відродити життя на Землі» і важливо організувати їх «до можливої третьої світової війни».  

Раніше глава SpaceX оголошував, що його компанія веде розробку нової багатоцільової ракети для космічних польотів. Крім того, інша модифікація цієї ж ракети може використовуватися для перельотів з однієї точки Землі в іншу. В такому випадку подорожі будуть займати менше однієї години в будь-якому з напрямів.   

За словами Маска, цей проект дуже важливий і тому для створення BFR (так називається ракета) використовуються всі досягнення компанії.  

Звичайно ж, основним призначенням BFR буде доставка вантажів і людей на Марс і Місяць. При цьому запуск ракети буде здійснюватися з дозаправкою на навколоземній орбіті, після чого вона продовжить шлях до потрібного пункту призначення.  

Виступаючи на SXSW, Маск заявив, що льотні випробування другого ступеня багаторазової надважкої космічної системи BFR відбудуться в першій половині 2019 року.   

Даний елемент, згідно з планами SpaceX, буде фактично являти собою пілотований корабель, який встановлюється на першу сходинку BFR.   

Маск, проте, визнав, що його прогнози «часто оптимістичні». І щось завжди може піти не так.  

Ще раніше повідомлялося, що компанія планує до 2022 року направити до Марса дві вантажні місії. В їх рамках буде проведено дослідження можливих технічних проблем розміщення на планеті і пошук води.   

Крім того, будуть встановлені системи життєзабезпечення, подачі енергії і видобутку мінеральних ресурсів для наступних місій.

 

Суспільство, 13.03.2018 18:26