Ілон Маск втратив мільярд доларів за дві хвилини

05 КВІТНЯ 2019 08:44

Засновник і глава компанії Tesla Inc. Ілон Маск втратив в четвер за перші дві хвилини торгів на нью-йоркській біржі понад мільярд доларів. В результаті стан підприємця скоротилося до 22,3 мільярда доларів

Як повідомляє агентство Bloomberg, акції Tesla вже на старті втратили в ціні 11%. До закриття торгів акції Tesla коштували на 8,23% менше, ніж на закритті біржі в середу.

Падіння вартості компанії відбулося на тлі суду з комісією з цінних паперів і бірж США. Відомство наполягає на тому, щоб залучити Маска до відповідальності за пост в Twitter, в якому він повідомив, що планує випустити 500 тисяч автомобілів.

Комісія розцінює цю обіцянку, як спробу ввести клієнтів в оману, оскільки машин буде випущено менше. Суд постановив, що Маск зараз повинен спробувати врегулювати претензії.

Відзначимо, що згідно з підрахунками рейтингу, близько 10 мільярдів доларів від стану Маск отримує від володіннями акціями компанії Тесла, а близько 13 мільярдів - від його частки в ракетно-космічному бізнесі Space Exploration Technologies Corp.

Економіка, 05.04.2019 08:44