Інформатор проросійських терористів отримав 3,7 років ув’язнення – СБУ

25 ВЕРЕСНЯ 2017 11:45

Набув чинності вирок Лисичанського міського суду відносно 26-річного місцевого мешканця, який сприяв діяльності проросійських терористів так званої «ЛНР», інформує TrueUA.

«У 2014 році, коли Лисичанськ перебував під контролем угруповання «Призрак», колишній десантник хотів вступити до його лав, але не встиг, оскільки місто було визволено Збройними Силами України. З серпня 2015 року він за власним бажанням почав збирати для російсько-сепаратистських НЗФ інформацію про склад, озброєння, розташування та переміщення сил АТО. Зібрані дані, у тому числі, намальовані ним карти, інформатор передавав знайомому бойовикові різними каналами зв’язку», – йдеться у повідомлені прес-служби Управління СБУ в Луганській області.

Також зазначається, що збирати інформацію йому допомагала знайома офіціантка, яка намагалася встановлювати контакти з українськими військовослужбовцями та персоналом армійських підрозділів, аби вивідувати в них відомості, що цікавлять противника.

«Співробітники СБУ затримали пособника бойовиків у жовтні 2015 року. У ході обшуку вони вилучили докази злочинної діяльності. 11 серпня 2017 року його засуджено за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України до 3,7 років ув’язнення. Його спільницю оголошено у державний розшук», – резюмували у прес-службі.

Події, 25.09.2017 11:45