Фото: Генштаб ЗСУ

"Інколи 300-400 метрів на день": у ЗСУ повідомили про темпи просування на Запоріжжі

Наступальна операція військ Збройних сил України під Роботиним у Запорізькій області триває. Сили оборони з важкими боями просуваються вперед.

Про це заявив речник об’єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону. За його словами, рух вперед "від лісопосадки до лісопосадки" через насичену ворожу оборону доволі важкий.

"Інколи на добу виходить 50-100 метрів. Інколи 300-400 метрів, але наші хлопці рухаються вперед. Важко. Ворог не дається просто так, хоча і зазнає важких втрат, особливо у техніці", — розповів Штупун.

Нагадаємо, командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що наймасштабніший прорив у контрнаступі Збройних сил України ще попереду. Це може статися після звільнення Токмака, що у Запорізькій області.

Раніше Тарнавський заявив, що Збройні сили України прорвали оборону росіян у Вербовому Запорізької області. Він зазначив, що українські військові продовжують ведення наступальних операцій на Мелітопольському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2023 08:22