Фото: Генштаб ЗСУ

Коли очікувати великого прориву у контрнаступі: прогноз Тарнавського

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що наймасштабніший прорив у контрнаступі Збройних сил України ще попереду. Це може статися після звільнення Токмака, що у Запорізькій області.

Відповідний прогноз Тарнавський зробив в інтерв'ю CNN.

"Я думаю, що це станеться після Токмака. Зараз вони покладаються на глибину своєї лінії оборони там. Є комбінація невеликих шкідливих груп оборони противника, які наразі розташовані дуже точно та компетентно. Але дії наших бійців змушують їх повільно відступати, коли вони стикаються з нашими штурмовими загонами. На лівому фланзі (біля Вербового — ред.)​​ ми маємо прорив, і ми продовжуємо просуватися далі", — додав військовий.

Водночас генерал зауважив, що головна мета ЗСУ — дійти до державних кордонів України.

"Токмак — це ціль, як мінімум. Загальна мета — дістатися до наших державних кордонів", — заявив Тарнавський.

Він зазначив, що українські військові продовжують ведення наступальних операцій на Мелітопольському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території та закріплюються на досягнутих рубежах.

Раніше Тарнавський заявив, що Збройні сили України прорвали оборону росіян у Вербовому Запорізької області.

Нагадаємо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни, українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.09.2023 12:56