Фото: Генштаб ЗСУ

Українська бронетехніка прорвала головну лінію оборони ворога південніше Роботиного, — ISW

Українська бронетехніка уже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які наразі проривають українські сили на заході Запорізької області.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зокрема, аналітики Інституту вивчення зауважили, що українська бронетехніка просувалася на південь від російських протитанкових ровів і перешкод "Зуби дракона", які є частиною трирівневої оборони, і вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Водночас аналітики вперше спостерігають, що українські сили використовують бронетехніку за межами російської тришарової оборони. ISW наголошує, що присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного шару вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього шару достатньою мірою для того, щоб перекинути свою техніку вперед.

"Здатність українських військ перекинути бронетехніку до найпотужніших російських оборонних рубежів, призначених для їх зупинки, і прорвати їх, а також керувати цією технікою поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі", — наголошують аналітики.

Проте експерти наголосили, що наразі не зрозуміло, чи збережуть українські сили ці позиції. 

Нагадаємо, 21 вересня українські військові завдали удару по техніці окупантів і складах боєприпасів на окупованій частині Василівського району Запорізької області. Окупанти тікали полем і намагалися вивезти те, що вціліло.

Додамо, 19 вересня ЗСУ уразили російський штаб поблизу Мелітополя на тимчасово окупованій частині Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 07:33