Фото: ГУР

Інтерв'ю в обмін на евакуацію: Росія проводить інформаційну операцію проти українців у Секторі Гази

Росія проводить інформаційну операцію проти українців, які перебувають у Секторі Гази. Зокрема, рашисти телефонують до наших громадян і заявляють, що "Україна їх кинула", пропонуючи натомість свою допомогу.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Громадяни РФ телефонують українцям, які наразі перебувають у Секторі Гази, та поширюють серед них панічні настрої, використовуючи фейкові меседжі, зокрема: "Україна вас кинула"; "Порятунку більше не буде"; "Росія готова вас евакуювати", — наголосили у ГУР.

Водночас в обмін на можливість нібито евакуації із Сектору Гази росіяни хочуть, щоб українці дали інтерв’ю для російського інформаційного агентства. Проте, так звані "рятівники" не розповіли українцям, який буде зміст інтерв'ю та не навели приклади можливих запитань.

"Отже, терористична Москва традиційно прагне скористатися загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, щоб перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме  створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні", — зазначає ГУР.

У Головному управлінні розвідки закликають українських громадян у Секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій і залякування з боку невідомих росіян.

"Україна як держава робить усе можливе для порятунку наших громадян", — резюмували розвідники.

Нагадаємо, за минулу добу, 9 листопада, із Сектора Гази вдалося вивезти 160 українців. Окрім того, за сприяння українських дипломатів евакуювали дев'ятьох громадян Молдови.

Додамо, 9 листопада в Головному управлінні розвідки показали перші кадри евакуації громадян України із Сектора Гази, які напередодні прибули до Єгипту у безпечне місце. Усього Україні вдалося вивезти із палестинського анклаву 43 українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 12:45