Скріншот з відео

Інженери випробовують циклороторні дрони у повітрі: чому вони змінять світ безпілотників (відео)

Розпочались льотні випробування циклороторного безпілотника за технологією "Bumblebee 2.0". Його ініціювала компанія CycloTech, щоб випробувати свій винахід на відкритому повітрі.

Про це повідомляється на офіційному сайті розробників.

Зазначається, що тестовий зразок, який розпочав свої випробування, оснащений чотирма циклороторами CR42 і вдосконаленою системою управління польотом. Найближчими місяцями заплановані демонстрації унікальних можливостей CycloRotor з вектором тяги на 360° і систематичне розширення діапазону польотів.

Яка мета тестів

Головна мета цих випробувань — отримати сертифікат на новий тип двигуна, який можна використовувати в різних конструкціях дронів. Наразі вже існує понад 500 різних концепцій вертикального зльоту і посадки (VTOL) для аеротаксі та дронів, але інженери пропонують своє бачення двигунів майбутнього.

CR42 — це повністю електричний циклоротор з електродвигуном і коробкою передач в якості трансмісії. В основі маневровості лежить запатентована механічна конфігурація і система управління.

Двигун містить кілька паралельних лопатей, що обертаються навколо центральної осі обертання. Тяга створюється суміщеним потоком повітря через ротор, що виходить від кожної лопаті, і періодичною зміною кута його нахилу протягом одного обороту.

CycloTech пропонує рішення з прямим і миттєвим контролем величини та напряму тяги по повному колу в 360° — вгору, вниз, вперед, назад — тоді як всі інші рухові системи в основному можуть тільки штовхати або тягнути безпілотник в одному напрямку. Це дає виробникам транспортних засобів безпрецедентну свободу в проєктуванні та експлуатації літаків і дронів вертикального зльоту і посадки.

Нагадаємо, Тегеран планує передати Москві ракети малої та великої дальності. Як відомо, Іран постачає до Росії дрони-камікадзе Shahed, які активно використовують у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 25.09.2023 21:59