Фото ілюстративне. Джерело: "Кореспондент"

Росія та Іран обміняються зброєю для атак на Україну та Ізраїль, — "Моссад"

Тегеран планує передати Москві ракети малої та великої дальності. Як відомо, Іран постачає до Росії дрони-камікадзе Shahed, які активно використовують у війні проти України.

Про це повідомив The Times of Israel із посиланням на заяву директора ізраїльської розвідки "Моссад" Давіда Барнеа. За його словами, попередні угоди такого штибу про надання Росії ракет зірвалися — їх із певних причин не підписали.

Натомість Іран може отримати від росіян зброю, потрібну їм для атак по Ізраїлю.

"Ми побоюємося, що росіяни передадуть іранцям те, чого їм не вистачає, — сучасну зброю, яка безумовно поставить під загрозу наш мир і, можливо, навіть наше існування тут", — наголосив Барнеа.

Як відомо, співпраця Росії й Ірану триває вже впродовж тривалого часу. Зокрема, Москва має намір до 2025 року за допомогою Ірану виготовити шість тисяч дронів-камікадзе типу "Шахед".

Виробляти БпЛА рашисти планують на відповідному заводі в економічній зоні "Алабуга" у Татарстані, а співпраця реалізуватиметься у форматі так званої "франшизи".

Нагадаємо, що Іран отримав від Росії літаки Як-130. Їх використають для підготовки нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління іранських військово-повітряних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 14:49