Фото: Вікіпедія

Росія передала Ірану літаки Як-130: що про них відомо

Іран отримав від Росії літаки Як-130, що будуть використані для підготовки нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління іранських військово-повітряних сил.

Про це повідомляє іранське інформаційне агентство IRNAНа відео, розповсюдженому в соціальних мережах 2 вересня, видно, що навчально-бойові літаки Як-130 прибули в країну і перебувають на озброєнні ВПС Ісламської Республіки Іран.

Варто відзначити, що жоден іранський чиновник поки не підтвердив прибуття до країни навчальних літаків Як-130, але з огляду на те, що питання надходження таких навчально-бойових літаків вже стоїть на порядку денному, схоже, перебування цих винищувачів в Ірані остаточно вирішено.

Літаки Як-130: що про них відомо

Ці навчальні літаки будуть використовуватися для навчання нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління ВПС Ірану. Вони здатні нести три тонни боєприпасів для виконання бойових завдань, призначені для льотної та бойової підготовки льотного складу на іранських винищувачах четвертого та п'ятого поколінь.

Літак обладнаний цифровою комплексною системою управління КСУ-130 (розроблена в МІЕА), що виконує функції системи автоматичного управління та активної системи безпеки польоту і дозволяє, в навчальних цілях, репрограмувати характеристики стійкості та керованості в залежності від типу імітованого літака. Літак має електронну індикацію, побудовану на трьох рідкокристалічних БФЦІ (багатофункціональних цифрових індикаторах) розміром 15x20 сантиметрів без електромеханічних приладів.

Нагадаємо, раніше у США повідомляли, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Таке обговорення уже відбулось між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та представником Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2023 10:12