Прапор Ірану. Фото: Pixabay

Іран вдарив ракетами і дронами по Пакистану

У вівторок, 16 січня, стало відомо, що Іран атакував базу сунітського угруповання Джейш аль-Адль на території Пакистану.

Про це інформує Reuters.

Наприкінці минулого року Джейш аль-Адль взяв на себе відповідальність за напад на поліцейську дільницю в районі кордону Ірану та Пакистану. Тоді загинули щонайменше 11 поліціянтів. Вже 16 січня Іран обстріляв бази на території Пакистану.

"Ці бази були вражені та знищені ракетами та безпілотниками", — пише Reuters, посилаючись на іранські державні ЗМІ.

Міністерство закордонних справ Пакистану заявило про загибель двох дітей і пригрозив серйозними наслідками для Тегерана.

"Удар по території Пакистану призвів до смерті двох невинних дітей і поранення трьох дівчат. Це порушення суверенітету Пакистану є абсолютно неприйнятним і може мати серйозні наслідки. Пакистан завжди заявляв, що тероризм є спільною загрозою для всіх країн регіону, що вимагає скоординованих дій. Такі односторонні дії не відповідають добросусідським відносинам і можуть серйозно підірвати двосторонню довіру та впевненість", — йдеться у повідомленні.

Ісламабад вже подав протест. Тимчасово повіреного у справах Ірану було викликано до МЗС, щоб передати рішуче засудження "цього кричущого порушення суверенітету Пакистану".

Нагадаємо, у ніч з 15 на 16 січня Корпус стражів ісламської революції (КСІР) Ірану атакував балістичними ракетами "антиіранські" цілі поблизу міста Ербіль, столиці Іракського Курдистану, а також у Сирії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.01.2024 01:45