«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за напад у Брюсселі

27 СЕРПНЯ 2017 11:43

Терористичне угруповання «Ісламська держава» (ІД) взяло на себе відповідальність за напад на військовослужбовців у центрі Брюсселя, скоєний увечері 25 серпня, інформує TrueUA.

Про причетність ісламістів до атаки повідомило у суботу, 26 серпня, контрольоване (ІД) інформагентство Amaq.

Напад у Брюсселі вчинив «солдат ІД», ідеться в повідомленні, передає dpa. Сам напад став відповіддю на бойові дії міжнародної коаліції проти ісламістів, зазначається в повідомленні Amaq.

Раніше за фактом нападу в центрі Брюсселя прокуратура Бельгії відкрила справу, де цей інцидент кваліфіковано як «спробу вбивства в терористичних цілях». Розслідуванням нападу займається спеціальний слідчий, що веде антитерористичні справи. У помешканні нападника в місті Брюгге проведено обшук. Раніше він не потрапляв у поле зору поліції через терористичну активність. Утім, у лютому 2017 він скоїв правопорушення зі застосуванням насильства. Тоді це правопорушення не мало жодного політичного підґрунтя.

ЧИТАЙТЕ: У Бельгії розповіли подробиці нападу на військових в Брюсселі

25 серпня чоловік з мачете напав на двох солдатів в центрі Брюсселя. Обидва солдати отримали легкі поранення рук і обличчя, їхньому життю ніщо не загрожує. Нападника доправили до лікарні з вогнепальними пораненнями, від яких той пізніше помер. Поліція ідентифікувала нападника як 30-річного бельгійця, що є вихідцем з Сомалі. У Бельгії він проживав з 2004 року, бельгійське громадянство отримав 2016 року. Повідомляється, що під час нападу нападник кричав: «Аллаху Акбар». Крім холодної зброї, у нього виявили при собі муляж вогнепальної зброї та два примірники Корану.

Світ, 27.08.2017 11:43