Фото: DE

Іспанія озвучила терміни передачі танків Leopard для України

Іспанія має намір відправити шість танків Leopard 2A4 для ЗСУ вже найближчим часом. Очікується, що вони прибудуть до України вже наприкінці квітня. 

Про це повідомила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час зустрічі із міністром оборони України Олексієм Резніковим, пише El Pais.

Танки відправлять морем, вони мають бути доставлені до кінця квітня. 

"Найближчими днями шість танків Leopard 2A4 вирушать у напрямку України. Окрім танків, Іспанія поставить Києву ще 20 одиниць броньованих гусеничних транспортних засобів", — сказала міністерка.

Також вона зазначила, що Іспанія ремонтує ще чотири танки Leopard, щоб їх можна було доставити якомога швидше. 

"І, звичайно, ми продовжимо тренувальну роботу. В Іспанії вже пройшли й проходять підготовку понад 1000 солдатів. Можу сказати, що вони всім нам показали приклад героїзму та відданості Україні та миру", — додала Роблес.

Олексій Резніков своєю чергою висловив вдячність за передачу танків та бронетранспортерів від Іспанії. Він також висловив надію, що Україна в майбутньому отримає й інші військові матеріали.

Нагадаємо, ввечері 4 квітня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет допомоги Україні.Загальна вартість військової техніки становить 2,6 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.04.2023 16:39