Фото ілюстративне. Джерело: t.me/minre_ua

Із прикордонної області України запланували обов'язкову евакуацію дітей

Обов'язкова евакуація дітей стосується трьох громад Сумської області. Місцева влада вже домовилася про розселення сімей із дітьми в інших регіонах України.

Про це заявив начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Щодо Великописарівської громади. Це питання розглядалося на засідання Ради оборони області, і ще дві громади в Шосткинському районі, де також є загроза для дітей. Громади вийшли з пропозицією на Раду оборони. Ми, своєю чергою, вийшли на координаційний штаб і запропонували обов'язкову евакуацію дітей з цих громад", — пояснив він.

Начальник Сумської обласної військової адміністрації розповів, що станом на теперішній момент триває процес ухвалення рішення.

"Нам уже запропонували колеги з інших областей, де можна розташувати дітей зі сім'ями. Цей процес триває, і це необхідність, яку мали би розуміти всі", — наголосив він.

Раніше Артюх заявляв, що в прикордонні з Росією на Сумщині за останні два дні пролунало 800 вибухів. Це піврічна норма обстрілів регіону.

Через посилені атаки з боку Росії загалом за останній тиждень із Великописарівської громади Сумської області виїхали понад 180 мешканців.

Нагадаємо, що ввечері 15 березня війська країни-агресорки обстріляли Сумську область ракетами. Під вогнем рашистів опинилося місто Конотоп.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2024 22:07