Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль готується до переговорів про припинення бойових дій в Секторі Газа, — WSJ

Ізраїль готується до переговорів з Єгиптом щодо призупинення бойових дій у Секторі Газа. Єрусалим готує делегацію, яка проведе зустріч у Каїрі з єгипетською стороною найближчими днями.

Як повідомляє Wall Street Journal, посилаючись на єгипетських та ізраїльських чиновників, арабські посередники підштовхують бойовиків ХАМАС до прийняття умов припинення вогню перед майбутнім наступом Ізраїля на місто Рафах.

"Голова розвідки "Моссад" Давид Барнеа розглядає можливість поїздки до столиці Єгипту цього тижня після того, як арабські посередники ознайомили ХАМАС з угодою щодо звільнення ізраїльських заручників, які утримуються угрупуванням, в обмін на паузу в бойових діях", — пише Wall Street Journal.

Зазначається, що Ізраїль не направить делегацію до Каїру допоки ХАМАС не відповість на актуальну пропозицію щодо угоди про припинення вогню в Секторі Газа в обмін на звільнення заручників.

Варто наголосити, що прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що зупинити війну в Секторі Газа без досягнення цілей, які собі поставив Єрусалим, є неможливим. Він додав, що ізраїльська армія проведе військову операцію в місті Рафах незалежно від того, чи вдасться укласти договір з ХАМАС про звільнення заручників.

Wall Street Journal, посилаючись на слова неназваного високопосадовця Організації Об'єднаних Націй, наголошує, що евакуація цивільного населення з міста Рафах до безпечніших місць у Секторі Газа займе не менш ніж десять днів. За словами посадовця, швидше буде відправити цивільних з міста Рафах до Єгипту.

Нагадаємо, що 22 квітня очільник ізраїльської військової розвідки подав у відставкуВарто зазначити, що він торік взяв на себе відповідальність за невдачі, що дозволили ХАМАС здійснити напад на Ізраїль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 13:16