Беньямін Нетаньягу серед ізраїльських військових. Джерело: ізраїльські ЗМІ

Ізраїль оголосив про продовження "тривалої війни" в Секторі Гази

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що бойові дії в Секторі Гази триватимуть ще впродовж довгих місяців. Також він зробив попередження Ірану та "Хезболлі".

Слова ізраїльського лідера цитує The Jerusalem Post.

"На північному кордоні ми завдаємо важких ударів по "Хезболлі", знищуючи багатьох терористів і руйнуючи можливості ворога", — сказав Нетаньягу на прес-конференції в Тель-Авіві в суботу ввечері.

Очільник ізраїльського уряду заявив, що можливе зрушення в питанні звільнення заручників.

"Ми бачимо можливість для руху в цьому напрямку", — зазначив Нетаньягу.

Він додав, що потужна військова кампанія в Секторі Гази стала найкращою точкою тиску для такої угоди. Нетаньягу зауважив, що дипломатія є найкращим варіантом для відновлення безпеки на цьому кордоні, але наголосив, що Ізраїль без вагань діятиме проти іранської проксі-групи, якщо ці варіанти не вдасться втілити.

"Ми затвердили оперативні плани щодо продовження бойових дій. Якщо "Хезболла" розширить війну, то вона отримає удари, про які навіть не мріяла — й Іран теж. Ми будемо діяти будь-яким способом, поки не відновимо безпеку для мешканців Півночі", — акцентував Нетаньягу.

Прем'єр-міністр Ізраїлю підсумував, що "Іран очолює вісь зла й агресії проти нас на різних фронтах".

Нагадаємо, в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що під час авіаудару по Рафаху на півдні Сектора Гази 22 грудня загинув начальник відділу постачання військового крила ХАМАСу Хасан аль-Атраш.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.12.2023 07:28