Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Ізраїль почав завдавати ударів по місту Рафах, — Reuters

У понеділок ввечері, 6 травня, ізраїльська армія почала завдавати удари по місту Рафах, що розташоване на півдні Сектора Газа.

Як повідомляє Reuters, атака розпочалася через кілька годин після того, як Ізраїль попередив десятки тисяч палестинців про необхідність евакуюватися з частини міста перед наступом.

Того ж дня керівництво ХАМАС повідомило, що угруповання погодилося з пропозиціями, які передбачають припинення вогню, повернення переміщених осіб та обмін полоненими. Вони повідомили про своє рішення єгипетських та катарських посередників, але Ізраїль заявив, що умови не відповідають його вимогам, і продовжив удари по Рафаху, плануючи продовжити переговори.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наголосив, що його військовий кабінет ухвалив рішення про продовження операції в Рафасі, щоб посилити тиск на ХАМАС із метою звільнення ізраїльських заручників і досягнення інших військових цілей країни. Видання зазначає, що Єрусалим відправить делегацію до Каїру на зустріч з іншими учасниками переговорів, щоб досягти прийнятної для всіх сторін угоди.

Нагадаємо, 6 травня на передодні очікуваного наступу Ізраїль розпочав евакуацію цивільного населення з міста Рафах, яке розташоване на півдні Сектора Газа. Палестинські та міжнародні організації з надання допомоги були проінформовані про подробиці евакуації мирного населення. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.05.2024 09:52