Фото ілюстративне з відкритих джерел

Ізраїльські військові виявили нові лабораторії та тунелі бойовиків ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у таборі біженців Дженін виявила нові тунелі та три лабораторії з виготовлення зброї, які використовував ХАМАС. Також затримали ще десять палестинських бойовиків, які перебували в ізраїльському розшуку.

Про це повідомив The Times of Israel.

"Протягом ночі в таборі біженців Дженін, на Західному березі річки Йордан, ми затримали десять розшукуваних палестинців, знайшли дві шахти тунелів і три лабораторії з виготовлення бомб", — зазначили в офіційному повідомленні представники ЦАХАЛу.

Під час операції військові Ізраїлю вилучили декілька одиниць вогнепальної зброї, боєприпасів та іншого військового обладнання.

Також Армія оборони Ізраїлю повідомила про зіткнення військовослужбовців з озброєними вибухівкою палестинськими бойовиками.

За даними ЦАХАЛу ще 16 підозрюваних вдалося затримати в інших районах Західного берега річки Йордан. У результаті зіткнень один солдат отримав легке поранення.

Раніше ізраїльські військові розглядали варіант затоплення морською водою тунелів терористичного угруповання ХАМАС в Секторі Гази. В листопаді ЦАХАЛ встановив п’ять великих водяних помп поблизу Аль-Шаті — табору біженців в Газі. Ці помпи доволі потужні, аби перекачувати до тунелів ХАМАС тисячі кубометрів води на годину та затопити їх за декілька тижнів. Хоча Ізраїль ще остаточно не вирішив, чи реалізовуватиме цей план, але вже попередив про це чиновників США.

Нагадаємо, що 4 грудня Армія оборони Ізраїлю підірвала будівлі Мін'юсту і Верховного суду в Секторі Гази. Вони вважалися символами режиму ХАМАС. Тоді "Голос Ізраїлю" оприлюднив відео, на якому видно, як війська ЦАХАЛ завдали по будівлях ракетного удару. Після цього підіймається великий стовп диму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.12.2023 14:10