Ізраїльський спецназ ліквідував командира бойового крила ХАМАС

12 ЛИСТОПАДА 2018 11:55

Спецназ Ізраїлю ліквідував одного з впливових командирів «Бригад» Іззеддіна Аль-Кассама - бойового крила руху ХАМАС Нуреддина Саляма Барака. Операція проходила на півдні сектора Газа в районі міста Хан-Юніс, повідомляє Al-Jazeera.

В результаті атаки загинули семеро палестинців і стільки ж отримали поранення. Ізраїльська сторона також підтвердила загибель одного офіцера і поранення другого військовослужбовця в ході операції.

Ізраїльтяни пересувалися по території Газа на цивільній машині і змогли заглибитися на три кілометри на схід від Хан-Юніса. Є дані, що спецназ повинен був взяти 37-річного Саляма Барака в полон.

Після його загибелі палестинські бійці переслідували військових Ізраїлю, які атакували їх. Однак відхід ізраїльської групи з повітря забезпечували літаки ВПС, які почали бомбити позиції противника.

В цілому по об'єктах «Бригад» було випущено близько 40 ракет. Сектор Газа відповів на це обстрілом, направивши в сторону єврейської держави не менше десяти ракет. Дві з них були перехоплені системою ППО «Залізний купол».

Світ, 12.11.2018 11:55