Ізраїльтяни показали дрон-камікадзе

21 ЛИПНЯ 2018 07:26

Ізраїльська компанія Israel Aerospace Industries провела демонстраційні випробування перспективного дрона-камікадзе, мульти-коптер, який однаково ефективно можна використовувати як для розвідки, так і для ураження цілей. Як повідомляє Israel Defense, новий апарат отримав назву Rotem.

При виконанні деяких бойових завдань може знадобитися проведення розвідки і якнайшвидше знищення виявлених цілей противника. Для цих цілей використовуються боєприпаси, більшість з яких виконані у вигляді безпілотників літакового типу з розвідувальними системами і фугасної бойовою частиною.

До переваг відносяться не тільки ведення розвідки і знешккодження виявлених цілей, а й можливість скасування команди на знищення цілі. В цьому випадку апарат перестає летіти до мети, набирає висоту і починає кружляти в повітрі, чекаючи нової команди оператора.

Дрон-камікадзе Rotem можна переносити в рюкзаку. У складеному вигляді розміри апарата становлять всього 97 сантиметрів в довжину, 18 сантиметрів у ширину і 13 сантиметрів у висоту.

Про бойової частини апарату подробиці не розголошуються.

У програмне забезпечення безпілотника вбудовані кілька функцій, включаючи екстрене повернення до оператора, політ до заданими координатами, політ по заданому маршруту, автоматичні зліт і посадка, а також автоматичний підрив і самознищення.

Відео, 21.07.2018 07:26