Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Кабмін підтримав скасування податкових пільг, які діяли під час пандемії коронавірусу

Кабінет міністрів під час засідання 13 червня підтримав законопроект, який передбачає внесення змін до Податкового кодексу, пов'язаних із завершенням карантину, введеного під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, законопроектом передбачено скасування регулювання, пов'язаного з Реєстром підприємств — отримувачів компенсації за сплату єдиного страхового внеску за найманих осіб. Також пропонують виключити підпункти, які встановлювали тимчасовий порядок відвантаження етилового спирту для засобів дезінфекції. Обидві норми діяли упродовж трьох років.

Народний депутат від партії "Голос" Ярослав Железняк, анонсуючи в Telegram розгляд змін до податкового законодавства, пояснив, що формально карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні діє до 30 червня, але "судячи з внесення такого закону урядом, на цьому й завершиться".

Коронавірус в Україні та світі: що відомо

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила поширення коронавірусу пандемією. Влада Китаю повʼязувала спалах захворювання з уханським ринком тварин і морепродуктів "Хуанань": перші пацієнти були там або постійними покупцями, або продавцями. Учені вважають, що в ланцюжку передавання вірусу SARS-CoV-2 були кажани, змії або панголіни (у Китаї їхнє мʼясо вважають делікатесом).

5 травня цього року ВООЗ скасувала статус глобальної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я для коронавірусної інфекції COVID-19. Станом на 5 травня 2023 в Україні налічувалося 5 529 459 занедужавших, з них померло — 112 128.

Нагадаємо, Кабінет міністрів продовжив до 30 червня режим надзвичайної ситуації і карантин по всій території УкраїниУ відомстві вважають, що цієї весни варто очікувати на збільшення кількості нових випадків COVID-19 в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2023 01:44