Фото: Рixabay

У США вимагають розсекретити дані про походження коронавірусу

Палата представників США одноголосно ухвалила рішення про розсекречення інформації американської розвідки про походження коронавірусної інфекції. Відомо, що сенат США одноголосно ухвалив відповідний законопроект під назвою COVID-19 Origin Act of 2023 ще 1 березня.

Про це передає MedicalXpress. В ухваленому на початку березня документі йдеться, що найімовірнішою причиною пандемії COVID-19 є витік із лабораторії в Ухані.

Водночас 10 березня нижня палата одноголосно підтримала законопроект 419 голосів "за", 0 голосів "проти". 

"Американська громадськість заслуговує на відповіді на кожен аспект пандемії COVID-19. Як цей вірус був створений і, зокрема, чи був він природним явищем або результатом події, пов’язаної з лабораторією", — сказав республіканець Майк Тернер, голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США, який підтримав проект закону.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Міністерстві енергетики США заявили, що пандемія виникла через витік вірусу з лабораторії в Китаї. Вказувалося, що влада США отримала звіт від учених про можливе походження коронавірусу.

Директор ФБР Крістофер Врей на початку березня заявив, що COVID-19 поширився через витік вірусу з китайської лабораторії в Ухані. За його словами, офіційний Пекін намагається завадити розслідуванню про походження коронавірусу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2023 12:04