Фото: pixabay

"Втік" із лабораторії: у США дізналися, звідки з'явився коронавірус

Влада США нещодавно отримала звіт від учених про можливе походження коронавірусу. Ймовірно, поширення COVID-19 стало результатом випадкового витоку зразка вірусу з китайської наукової лабораторії в Ухані.

Про це стало відомо експертам Міністерства енергетики США, пише The Wall Street Journal.

В американському Міністерстві енергетики відповідають за питання ядерної та енергетичної безпеки. У відомстві працюють великі наукові лабораторії, деякі з яких спеціалізуються на дослідженнях у сфері біології.

США отримали секретний звіт від Міністерства щодо причин початку пандемії COVID-19.

У документі йдеться, що розвідувальні структури США так і не дійшли згоди щодо походження вірусу. Однак Міністерство наразі солідарне з ФБР, де вважають, що вірус просочився за межі китайської лабораторії "в результаті нещасного випадку".

Водночас ФБР і Міненерго дійшли до однакових висновків різними шляхами. Попри це, інші чотири агентства наразі схиляються до природного походження вірусу.

У звіті зазначають, що висновки Міністерства енергетики зроблені на основі нових розвідувальних даних. Однак люди, які прочитали секретний звіт, заявляють, що висновок був зроблений з "низьким ступенем достовірності".

В американському розвідувальному співтоваристві не дійшли єдиної думки про походження вірусу. Водночас і прихильники лабораторної, і природної теорій згодні в одному – вірус не був цілеспрямовано створений як біологічна зброя.

Нагадаємо, ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Україні стабільна. На сьогодні в країні циркулює 12 підтипів штаму "Омікрон".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.02.2023 17:59