Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Кабмін провів нараду щодо підготовки України до опалювального сезону: деталі

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 3 липня провів нараду із представниками уряду щодо підготовки країни до наступного осінньо-зимового періоду. Влада планує на початок опалювального сезону вийти на показник 1,8 мільйона тонн вугілля та 14,7 мільярда кубічних метрів газу.

Про це очільник Кабміну повідомив у Telegram. Він зазначив, що уряд також працює над розширенням спроможності експорту-імпорту електроенергії з ЄС. За даними Міненерго, всі планові ремонти енергетичних об’єктів ведуться згідно з графіком. Водночас у Мінінфраструктури вказали, що наразі відновлено вже 435 об’єктів теплопостачання.

"Заслухав керівників "Укренерго", "Енергоатома" та "Укргідроенерго" щодо стану ремонтних робіт на об’єктах компаній, а також інформацію щодо перебігу робіт із захисту об’єктів енергетики усіх форм власності. Забезпечення інженерного захисту — завдання так само важливе, як і відновлення", — зазначив прем'єр.

Шмигаль додав, що до початку опалювального сезону важливо максимально убезпечити українську енергетику від російських ракет і дронів.

"Відповідні завдання й доручення вже давно роздані. Тепер це персональна відповідальність, зокрема й керівників енергетичних об’єктів", — додав голова Кабміну.

Нагадаємо, 3 липня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, під час свого позачергового засідання скасувала рішення від 29 червня про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. З 1 липня тарифи на послуги 34 водоканалів мали зрости в середньому на 32%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 02:30