Фото: Pixabay

Кабмін ухвалив важливе рішення щодо індексації пенсій: чого очікувати у наступні три роки

Уряд у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки встановив, що індексація пенсій буде проводитись щорічно 1 березня.

Як стало відомо з постанови уряду №751 від 28 червня 2024 року, заплановано провести забезпечення своєчасного та у повному обсязі фінансування пенсійних виплат, призначених згідно із законодавчими актами. 

Зокрема, уряд запланував проведення таких заходів, як: 

  • упорядкувати систему пенсійного забезпечення задля посилення її справедливості та визначення єдиних підходів до нарахування страхових пенсій для громадян усіх категорій ;
  • виконання судових рішень щодо пенсійних виплат та погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішеннями суду;
  • особам, які проживали на окупованих територіях, після деокупації забезпечити виплати пенсій.

Напередодні Федерація профспілок України, посилаючись на проект постанови Кабміну, повідомляла, що Пенсійний фонд пропонує запровадити зміни до Порядку використання грошей, які передбачені у бюджеті країни на виплату житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг громадян.

У проекті постанови запропоновано прибрати із механізму перерахування коштів на рахунки одержувачів житлових субсидій необхідність погодження цієї дії з Мінсоцполітики.

"Додатковий процес погодження суми кожного фінансування дублює погодження цього розподілу коштів Мінсоцполітики та створює ризики додаткових витрат часу на його здійснення", — йдеться у пояснювальній записці до проекту постанови.

Нагадаємо, 26 червня у ПФУ повідомляли, що в Україні деяким громадянам можуть зменшити пенсію або навіть її скасувати. Щоб не втратити виплати — потрібно вчасно звернеться до відповідних органів та повідомляти про деякі зміни, які відбуваються у житті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.07.2024 00:46