Бойовик-садист Юсупов. Джерело: Миколаївська обласна прокуратура

Катував цивільних під час окупації Миколаївщини: СБУ повідомила про підозру бойовику-садисту

Служба безпеки України встановила особу ще одного російського окупанта. Він катував мирних мешканців під час окупації частини Миколаївщини.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Зловмисником є Юсупов Джабраїл Насірович — російський сержант із 205 окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил Росії. На початку повномасштабного вторгнення він штурмував населені пункти Миколаївщини, а потім проводив там так звані "зачистки", — йдеться в повідомленні.

У СБУ встановили, що під час каральних рейдів Юсупов разом із трьома російськими військовими з позивними "Алмаз", "Асхаб" і "Каха" викрадали мирних мешканців з приватних осель або прямо посеред вулиці. Потім рашисти відвозили потерпілих до російської катівні, облаштованої на території місцевого агропідприємства. У катівнях до людей застосовували численні тортури, щоби схилити їх до співпраці з окупантами.

"Після деокупації регіону на околиці села виявили тіла трьох місцевих мешканців із численними переломами кісток і слідами вогнепальних поранень", — зазначили в повідомленні.

СБУ встановила, що після звільнення Миколаївщини фігурант у складі свого підрозділу втік на тимчасово захоплену територію на Півдні України. Потім командування окупаційних угруповань Росії нагородило російського ката медаллю маршала Жукова "за бойові заслуги".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили Юсупову про підозру за статтями Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Наразі тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Інфографіка: СБУ

Інфографіка: СБУ

Нагадаємо, що Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці Юлії Чичеріній. Вона погрожувала українцям сибірськими концтаборами. Служба безпеки зібрала доказову базу на співачку, яка підтримала збройну агресію Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.11.2023 13:42