Російський окупант, який катував українців. Джерело: Харківська обласна прокуратура

Катував онкохворого: в прокуратурі ідентифікували окупанта, який знущався з людей на Харківщині

Правоохоронці встановили російського військового, який перебував на території Дергачівської та Липецької територіальних громад Харківської області під час їх захоплення, Він піддавав мирне населення жорстоким тортурам.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура. За її процесуального керівництва заочно повідомлено про підозру 40-річному російському військовослужбовцю за відповідними статтями Кримінального кодексу України.

Правоохоронці ідентифікували його особу. Він перебував на території Дергачівської та Липецької територіальних громад Харківської області під час їх окупації, де піддавав мирне населення жорстоким тортурам.

Встановлено, що підозрюваний родом із Бєлгорода, але вже понад десять років періодично проживав у селі Стрілеча.

"Чоловік володів інформацією про місцевих мешканців, тому знав, з ким потрібно «проводити профілактику» за проукраїнську позицію. Російські загарбники силоміць затримували людей та відвозили до катівень, які облаштували в будівлі пункту "Гоптівка" й у підвалі багатоповерхової будівлі в села Стрілеча", — зазначили в прокуратурі.

Нагадаємо, мешканка Херсона Ольга Черняк під час виступу на міжнародній конференції ОБСЄ з людського виміру розповіла, що провела в російському полоні 280 днів. Окупанти били її струмом, а також катували сина та погрожували йому зґвалтуванням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 16:09