Кавано в кроці від схвалення Сенатом

06 ЖОВТНЯ 2018 09:00

Сенат США проголосував за закінчення дебатів щодо кандидатури Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду, повідомляє Euro News. «За» проголосував 51 сенатор, «проти» - 49. Фінальне голосування має відбутися в Сенаті в суботу 6 жовтня.

Демократи, які до кінця розраховували не допустити призначення консерватора Кавано до Верховного Суду, не приховували свого розчарування.

Чак Шумер, лідер демократів у Сенаті: «Висування президентом Трампом судді Бретта Кавано до Верховного Суду Сполучених Штатів увійде в історію як одна з найсумніших і огидних глав в довгій історії федерального судового корпусу».

У п'ятницю свою думку про кандидатуру Кавано сформували сумнівалися сенатори-республіканці, що практично не залишає сумнівів, що його кандидатура в суботу буде схвалена.

Президент Трамп висловив задоволення голосуванням сенаторів, якому передували бурхливі протести противників призначення Кавано в коридорах і ліфтах будівлі Конгресу.

Трамп, зазначивши хорошу організацію демонстрантів, висловив припущення, що протести оплачуються мільярдером Джорджем Соросом.

За порушення правил проведення публічних заходів і перешкоджання роботі законодавців кілька людей були затримані поліцією Капітолію. У четвер на Капітолійському пагорбі були затримані близько 300 учасників протестів проти призначення Кавано.

Політика, 06.10.2018 09:00