Фото: ілюстративне. Джерело: "Мілітарний"

Керівнику Бучанського РТЦК оголосили нову підозру в незаконному збагаченні

Керівнику Бучанського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, якого у серпні викрили на організації схеми ухилення від мобілізації, повідомлено про нову підозру, у незаконному збагаченні на суму майже 14,4 мільйона гривень, які ним не були задекларовані.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Як нагадали правоохоронці, у серпні цього року було встановлено, що посадовець разом зі своїми двома спільниками пропонував військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних висновків військово-лікарської комісії.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцем проживання та в автомобілях фігурантів, під час яких було виявлено понад 1,2 мільйона доларів США. Частину з цих грошей, а саме — майже 450 тис. доларів США було виявлено та вилучено у підозрюваного, який ховав їх у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін в своєму будинку.

"Наразі Шевченківським районним судом міста Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 18 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Наразі до цих злочинів додалася ще й  підозра у незаконному збагаченні. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 10 років ув’язнення. Подробиці щодо оголошення другої підозри у СБУ наразі не розкривають.

Нагадаємо, інспектор Львівської митниці організував торгівлю "білими квитками" для військовозобов'язаних чоловіків. Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.09.2024 17:37