Фото: Нацполіція

"Білий квиток" за $13 тис: інспектор Львівської митниці організував схему виїзду чоловіків за кордон

Інспектор Львівської митниці організував торгівлю "білими квитками" для військовозобов'язаних чоловіків. Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Так, 29-річний державний інспектор Львівської митниці спільно з колегами-правоохоронцями організував злочинну схему виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Він пропонував кілька варіантів переправлення до європейських країн — як через офіційні пункти пропуску, так і поза ними. Вартість таких "послуг" фігуранти формували залежно від її різновиду.

Свою допомогу з виїздом поза межами офіційного пункту пропуску лісовою місцевістю, фігурант оцінював у 10 тисяч доларів. Дорожче для чоловіків обходилося оформлення фіктивних документів із висновком військово-лікарської комісії, що засвідчував непридатність особи до проходження подальшої військової служби. Вартість так званого "білого квитка" становила 13 тисяч доларів з особи.

Під час слідства правоохоронці задокументували виготовлення зловмисниками підроблених обліково-військових документів для трьох мешканців Львівщини.

"В одному з епізодів протиправної діяльності, правоохоронці задокументували передачу державному інспектору Львівської митниці 10 тисяч доларів "завдатку" за оформлення документів про непридатність одного з місцевих мешканців", — йдеться у повідомлені.

Побоюючись викриття, працівник митниці доручив отримати другий транш неправомірної вигоди своїй "довіреній особі". Саме під час передачі останньої частини оплати за "білий квиток" правоохоронці викрили спільника основного фігуранта, а грошові кошти, у розмірі три тисячі доларів, вилучили з місця події.

Під час проведення обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів, вилучено мобільні телефони, оригінали та копії військово-облікових документів близько десятка осіб, автомобіль та "чорнові" записи.

Львівського митника затримано та повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Затримання інспектора Львівської митниці

Затримання інспектора Львівської митниці. Фото: Нацполіція

Нагадаємо, наприкінці серпня на Дніпропетровщині викрили ще одну схему ухилення від мобілізації. Працівники ДБР затримали організатора оборудки, яким виявився військовослужбовець та чинний адвокат. Фігурант продавав "білі квитки" чоловікам призовного віку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.09.2024 16:32