Фото: dev.ua

На Дніпропетровщині адвокат за $25 тисяч допомагав військовозобов’язаним отримати "білі квитки"

В Україні ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації. На Дніпропетровщині затримали організатора оборудки, яким виявився військовослужбовець та чинний адвокат, та його спільницю. Фігуранти продавали "білі квитки" чоловікам призовного віку.

Про це повідомила прес-служба Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру військовослужбовцю, який є і чинним адвокатом, та його цивільній спільниці", — йдеться у повідомленні.

Фігуранти підшукували чоловіків, які не бажали служити, та пропонували їм кілька схем, щоб уникнути військової служби. Для того, щоб потенційні клієнти охоче платили кошти, їх залякували рейдами працівників ТЦК.

Щоб отримати "білий" військовий квиток потрібно було заплатити 25 тисяч доларів. За ці гроші адвокат та його спільниця обіцяли владнати справи з "потрібними" людьми у військкоматах та отримати рішення ВЛК, яке визнає призовника непридатним до служби.

Незаповнений бланк повістки з відповідними печатками фігуранти оцінювали у 150 доларів. Це давало змогу ухилянтам вільно пересуватися, у тому числі через блок-пости. У разі зустрічі з представниками ТЦК покупці таких бланків говорили, що їх вже викликають до військкомату.

Адвоката та його спільницю затримано під час отримання авансу за "білий квиток". У фігурантів вилучено понад півмільйона гривень. Наразі їм повідомлено про підозру. Злочинцям загрожує до восьми років в'язниці з конфіскацією майна.

гроші,я кі вилучили у адвоката

Фото: ДБР

У ДБР зазначили, що також слідчі дії відбулися у службових кабінетах двох районних ТЦК та СП міста Дніпро. 

Нагадаємо, на початку серпня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальниці фінансово-економічної служби однієї з військових частин. Її підлеглі незаконно отримували бойові виплати, призначені бійцям на передовій. На момент вчинення злочину військова частина дислокувалася на Дніпропетровщині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.08.2024 14:44