Фото: Рixabay

Київ і п'ять областей: де у понеділок увесь день буде світло

Попри те, що 13 лютого — робочий день і споживання підвищиться, у столиці України та п'яти областях не будуть застосовуватись графіки відключень світла. Для цих регіонів "Укренерго" не надавав обмежень споживання електроенергії на понеділок.

Про це передає прес-служба ДТЕК у Telegram.

Так, крім Києва, зі світлом протягом усього дня будуть Київська, Одеська, Дніпропетровська, Закарпатська та Черкаська області.

"Укренерго" не надавав обмежень споживання електроенергії (на 13 лютого, — ред.). Це дозволяє не відключати світло у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях", — зазначили у ДТЕК. 

Однак, наголошують у компанії, у разі перевантаження мереж можуть бути обмеження згідно зі стабілізаційними графіками. 

За інформацією "Закарпаттяобленерго", на території Закарпатської області також не будуть вводитися обмеження. 

"На Закарпатті впродовж цілої доби (з 0.00 до 24.00) відбудуться режимні заміри, метою яких є визначення фактичного навантаження (споживання) області. Врахуйте цей факт і плануйте свою діяльність з урахуванням цілодобового електропостачання", — йдеться в повідомленні.

У Черкаській області також не вимикатимуть світло, а надалі діятиме графік 4/2.

"Енергетики планують пройти понеділок без обмежень електропостачання для нашої області. Цього тижня на Черкащині діятимуть графіки погодинних відключень: чотири години зі світлом, дві — без", — повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Ситуація в енергосистемі країни

Енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 16 хвиль атак БпЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі й перебувають під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, а також Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. На тимчасово окупованих територіях півдня також розташовано і більшість вітрових та сонячних електростанцій.

Нагадаємо, раніше у Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 13.02.2023 09:53