Система ЗРК Patriot. Джерело: mil.in.ua

Київ отримав третій Patriot від Берліна, — посол

До України з Німеччини прибув третій комплекс протиповітряної оборони Patriot. Його екіпаж пройшов успішну підготовку на території ФРН.

Про це на сторінці у соцмережі X (Twitter) повідомив посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

"В Україну вже прибув третій ЗРК Patriot з Німеччини. Він посилить захист населення та інфраструктури країни від літаків, безпілотників та ракет", — наголосив він.

За словами посла, український екіпаж Patriot за останні місяці пройшов успішне навчання у Німеччині.

Раніше, а саме 20 червня, під час засідання Вищої ради оборони Румунії було прийнято рішення щодо передачі Україні ППО Patriot. На сайті президента Румунії зазначили, що Бухарест підтримує Київ з початку повномасштабної війни, розуміючи драматичність ситуації, особливо з погляду забезпечення основних оборонних систем у протидії агресії, розв’язаній Російською Федерацією, яка завдає ударів по містах та критичній інфраструктурі України.

"Враховуючи значне погіршення безпекової ситуації в Україні внаслідок постійних і масованих нападів Росії на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, особливо на енергетичний сектор, а також регіональні наслідки цієї ситуації, в тому числі на безпеку Румунії, у тісній координації разом із союзниками члени Ради вирішили подарувати Україні систему Patriot", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 липня міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів США. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.07.2024 13:45