Анналена Бербок. Джерело: Офіс президента України

У МЗС Німеччини назвали найбільшу загрозу для безпеки Європи

Північноатлантичний альянс повинен продовжувати підтримку України, адже Росія лишається найбільшою загрозою для безпеки Європи.

Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Der Standard.

"У доступному для огляду майбутньому, Росія залишиться найбільшою загрозою для нашої безпеки і свободи в Європі. Захід повинен вжити заходів для захисту свободи і демократії. Ми цього не обирали. Ми цього не хотіли", — наголосила вона.

Бербок зазначила, що особлива відповідальність стосовно цього питання лежить на її країні, яка завдяки своїй політиці щодо Москви повернула собі втрачену довіру. Зокрема, вона висловилась стосовно суперечки в німецькій коаліції щодо бюджету на 2025 рік.

"Ми не повинні ризикувати цим під час переговорів щодо бюджету", — додала Бербок.

Раніше, а саме 18 червня, Бербок повідомляла, що, якщо військова допомога для України буде скорочена, то російські війська стоятимуть на польському кордоні. У такому випадку війна може швидко поширитись на територію Європейського Союзу та країн-членів Північноатлантичного альянсу.

"Якщо ми не будемо й надалі допомагати Україні, то з'явиться ризик того, що путінські війська стоятимуть на кордоні з Польщею. Тоді війна швидко пошириться на територію ЄС і НАТО", — зазначила вона.

За її словами, важко підрахувати, скільки Європі потрібно буде заплатити, якщо доведеться самостійно захищати свою свободу та незалежність. Вона наголошує, що зрештою справа зводиться до того, що підтримка України дає змогу тримати війну далеко від Європи. Бербок попередила і про загрозу напливу біженців у випадку військової поразки України.

Нагадаємо, 3 липня канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомляв, що його країна не підтримає припинення вогню в Україні, якщо це призведе до капітуляції Києва. Російський диктатор Володимир Путін говорить лише про мирні переговори для продовження війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 13:34