Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Україна погодила продовження транспортного безвізу зі ще однією країною

Україна узгодила з Норвегією продовження лібералізації вантажних перевезень. Наразі транспортний безвіз з Осло продовжено до 30 вересня цього року.

Про це повідомляє заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

"У серпні проведемо окрему комісію, де будемо домовлятись про пролонгування транспортного безвізу", — зазначив він.

Посадовець додав, що, як і раніше, ці умови поширюються на вантажівки екологічного стандарту Євро-5 та вище. 

"Наша мета – забезпечити можливість бездозвільних перевезень нашому бізнесу до якомога більшої кількості країн. Сьогодні таких держав вже 37, включно з Євросоюзом", — наголосив Деркач.

Раніше, а саме 16 червня, Норвегія оголосила про надання Україні фінансової допомоги на ремонт енергетики. Йдеться про пошкоджені об’єкти внаслідок атак російських окупантів. Уряд Норвегії надасть Україні 1,1 мільярда крон (близько 74 мільйонів доларів) на допомогу в ремонті енергетичної інфраструктури.

"Росія здійснює масові, систематичні атаки, щоби паралізувати енергомережу, але українці працюють день і ніч, аби забезпечити необхідне постачання електроенергії для населення", — заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере.

Нагадаємо, у травні у Стокгольмі президент України Володимир Зеленський і очільник уряду Норвегії Йонас Гар Стере підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку. До того ж Норвегія допомагатиме Україні розвивати спроможності у сфері сучасних бойових літаків і вже фіксує чітку готовність передати винищувачі F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 04.07.2024 03:27