Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

У Норвегії українцям полегшили працевлаштування: про який вид робіт ідеться

З 1 липня біженцям з України буде легше працевлаштуватися водіями автобусів у Норвегії. Йдеться про тих українців, які мають навички та досвід роботи водія.

Про це повідомило видання NTB. Журналісти зазначили, що норвезький уряд ініціював зміни до закону про професійний транспорт, які дозволяють переміщеним особам з України отримати посвідчення водія автобуса, якщо вони нададуть довідку з поліції своєї країни.

Для українців також скасували обов’язкову вимогу про чотирирічне проживання в Норвегії, яка вже не діяла для громадян Європейського Союзу.

"Ці регуляторні зміни допоможуть більшій кількості українців знайти роботу, а це те, від чого ми залежимо в майбутньому, коли ми знаємо, що багато роботодавців шукають кваліфікованих працівників", — пояснила міністерка праці та соціальної інтеграції Норвегії Тоньє Бренна.

Пом’якшення правил працевлаштування українських водіїв норвезький уряд ініціював минулого року у зв’язку з дефіцитом працівників.

Раніше цього року уряд Норвегії оголосив про розробку онлайн-курсів із вивчення норвезької мови, покликаних полегшити інтеграцію українців та інших новоприбулих іноземців. Станом на початок 2024 року в Норвегії отримали статус тимчасового захисту понад 70 тисяч українців.

Нагадаємо, що трохи більше як тиждень тому Норвегія оголосила про надання Україні фінансової допомоги на ремонт енергетики. Йдеться про пошкоджені об’єкти внаслідок атак російських окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 26.06.2024 18:55