Фото: Офіс президента

Німеччина підтримає припинення вогню в Україні лише за однієї умови: заява Шольца

Німецька влада не підтримає припинення вогню в Україні, якщо це призведе до капітуляції Києва. Російський диктатор Володимир Путін говорить лише про мирні переговори для продовження війни.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише ASB Zeitung.

Зокрема, у Бундестазі також торкнулися теми України на урядових слуханнях. Коли депутат від Лівої партії Гезіне Летцш спитала, чи дасть канцлер Олаф Шольц людям гарантію того, що Німеччина не стане стороною війни, Шольц відповів: "Так, я даю цю гарантію. Я виступаю за це як канцлер"

Про те, коли може бути досягнуто припинення вогню, Летцш запитав далі. "На мою думку, припинення вогню, спрямоване на капітуляцію України, — це те, що ми не можемо підтримати з Німеччини", — відповів Шольц.

Канцлер Німеччини сказав, що це не абстрактне питання, як можна побачити зі "своєрідної мирної пропозиції" Путіна.

"Путін заявив, що готовий до припинення вогню, "якщо Україна також піде на подальші анексії, фактично безплатно". Це показує, наскільки цинічно вони мислять, і що російський президент не має наміру припиняти свою агресивну війну. Путін говорить лише про мирні переговори для продовження війни. "Ми цього не потерпимо", — резюмував Олаф Шольц.

Своєю чергою колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен переконаний, що Німеччина робить недостатньо для підтримки України у війні з Російською Федерацією. Зокрема, німецький канцлер Олаф Шольц надто вагається в питанні збройної підтримки України для захисту від атак Москви.

Нагадаємо, за словами німецького канцлера Олафа Шольца, Німеччина протягом наступних місяців передасть Україні системи протиповітряної оборони, ракети та боєприпаси для захисту інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 16:59