Київ вислав білоруського дипломата

21 ЛИСТОПАДА 2017 13:36

Україна, керуючись принципом взаємності, вислала білоруського дипломата у відповідь на оголошення Білоруссю українського дипломата персоною Нон-Ґрата. Про це 21 листопада, повідомила речниця українського міністерства закордонних справ Мар'яна Беца, передає TrueUA.

У відповідь на те, що Білорусь оголосила радника посольства України в Мінську Ігоря Скворцова персоною Нон-Ґрата, Київ вислав одного білоруського дипломата з країни.

При цьому спікер українського зовнішньополітичного відомства не уточнила прізвище висланого дипломата, а також його посаду.

Нагадаємо, що 17 листопада стало відомо про те, що 25 жовтня в Мінську затримали власкора «Українського радіо» Павла Шаройка. А 20 листопада офіційний представник Комітету держбезпеки (КДБ) Білорусі Дмитро Побяржін повідомив, що КДБ затримав Шаройко за звинуваченнями в «створенні в республіці агентурної мережі».

 За його словами, Шаройко визнав, що є кадровим співробітником розвідки України, а координацію його розвідувальної діяльності нібито здійснював радник посольства України в Білорусі Ігор Скворцов, у зв'язку з чим останнього оголосили персоною Нон- Ґрата.

Політика, 21.11.2017 13:36