Фото: Київська ОВА

Київська ОВА скасовує договір на закупівлю 1000 FPV дронів: у чому причина

Через порушення умов договору Київська обласна військова адміністрація скасувала замовлення на закупівлю 1000 FPV дронів. Постачальник ТОВ "Конкорд-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання.

Про це повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

"Розриваємо договір за тендером, який був оголошений у листопаді Департаментом цивільного захисту КОВА на закупівлю 1000 FPV дронів. Уся партія мала поїхати до 72-ї бригади, яка боронить країну на східному напрямку. Причина — постачальник ТОВ "Конкорд-22", який виграв тендер, не виконав свої зобов’язання", — йдеться у повідомленні.

Чиновник наголосив, що понад три тижні прострочені терміни щодо виготовлення та постачання всієї партії дронів. Доставлено лише трохи понад 70, але технічні характеристики й комплектація не відповідають умовам договору.

"Оплати за дрони постачальник не отримав і не отримає. Начальник КОВА для всебічного вивчення ситуації уже звернувся до правоохоронних органів", — йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що Івано-Франківська міська рада скасувала закупівлю 500 FPV-дронів, які мали стати першою партією таких безпілотників для ЗСУ. Підвів переможець тендеру, який вчинив безвідповідально.

Нагадаємо, наприкінці листопада в Міноборони заявили, що в Україні наступного року планують суттєво наростити виробництво ракет і боєприпасів. Основний акцент спрямують на засоби протиповітряної оборони. Також у рази збільшать конвеєрне виготовлення безпілотників різних модифікацій вітчизняного виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 11:54