Кількість прикордонників на кордоні збільшиться – ДПСУ

07 СЕРПНЯ 2017 12:12

У Держприкордонслужбі планують збільшити штатну чисельність прикордонних підрозділів, для забезпечення більш ефективної організації у охороні держкордону. Про це повідомив TrueUA помічник Голови ДПСУ Олег СЛОБОДЯН.

З його слів, Голова прикордонного відомства визначив основні пріоритетні завдання розвитку Державної прикордонної служби України. Одне із яких це – тактичне посилення підрозділів на кордоні.

«На сьогоднішній день багато наших підрозділи мають, на мій погляд, і на думку багатьох експертів, дуже великі ділянки відповідальності. Ефективно організувати службу на таких ділянках дуже складно. Тому ми плануємо все-таки збільшити присутність прикордонників на кордоні і розгорнути нові підрозділи. Це питання будемо узгоджувати з керівництвом країни, оскільки воно вимагає певних фінансів. Сьогодні така необхідність існує на східній ділянці, з урахуванням військової агресії Росії, і на західному кордоні у зв'язку з діяльністю організованих злочинних груп», – наводить слова очільника прикордонного відомства Петра ЦИГИКАЛА TrueUA з посиланням на  агентство Інтерфакс.

Також Голова ДПСУ під час інтерв’ю зазначив, що посилення контролю на кордоні очікують від Держприкордонслужби  і західні партнери, які суттєво допомагають відомству.

«У цю систему вписується і активізація діяльності дільничних інспекторів на другий лінії кордону. Якщо розглянути систему охорони кордону в цілому, то на першій лінії у нас стоять відділи прикордонної служби, а на другій лінії - інспектора. Ми плануємо, щоб дільничні були підготовленими фахівцями, які пройдуть додаткове навчання в нашій академії. Їх завдання - робота з місцевим населенням для профілактики злочинів: робота з молоддю, в школах, на місцевих зборах. Тобто, дільничний інспектор повинен жити життям тієї громади, яка знаходиться безпосередньо на лінії кордону», – резюмував Петро ЦИГИКАЛ.

Події, 07.08.2017 12:12