Кількість загиблих в Італії перевищила дві тисячі осіб

17 БЕРЕЗНЯ 2020 11:04

Італія, яка вже другий тиждень на жорсткому карантині, залишається на європейській передовій боротьби з коронавірусом. Число загиблих на Апеннінському півострові перевищило 2 150. Тільки за минулу добу, за даними Громадянської оборони, померли 349 осіб.

Найбільш постраждалий регіон як і раніше Ломбардія, на яку припадає більше половини смертей, за нею йде П'ємонт, повідомляє Euro News.

У цьому контексті прем'єр-міністр Джузеппе Конте оголосив про безпрецедентні економічні кроки щодо захисту населення від наслідків пандемії:

«Ми були першими, хто вклав до 25 мільярдів євро на підтримку італійської економіки, компаній і простих громадян. Ніхто не повинен відчувати себе покинутим. З самого початку нашою метою було показати - держава тут, вона поруч», заявив він зокрема.

Всього уряд Італії виділить на боротьбу з коронавірусом 350 млрд євро. Пріоритетним напрямком стане забезпечення роботи системи охорони здоров'я та Департаменту цивільної оборони: кошти також виділять на оплачувані відпустки батькам по догляду за дітьми, призупинять виплати по кредитах і податкам.

Світ, 17.03.2020 11:04